Книги од предавања на Мастер Данг
Транскрипција од аудио во текст на семинари, состаноци и други предавања

 

 

Книгите се достапни во печатена форма, а дел од нив и во електронска форма. Можат да се набават за време на семинарите или состаноците на МЕЛ Македонија. Доколку сакате да набавите некоја од книгите, Ве молиме да не контактирате претходно со цел да проверите дали има на залиха готови изданија или треба да се печатат нови.

 

Публикација Краток опис

 

 

Радост и Среќа (од Основно ниво до ниво 20)

Електронска книга

 

Книгата ги обработува основните фактори во стекнување на радост и среќа во животот - љубовта, мудроста и просветлувањето. Тие се постигнуваат преку спиритуален развој. Спиритуалната филозофија на МЕЛ ги интегрира мудроста, просветлувањето и љубовта бидејќи само така можеме да постигнеме позитивни резултати. Овој материјал е наменет за практикантите на Основно ниво и повисоко во методот за Универзална енергија.

 

Електронска книга, заштитена со лозинка. Сите кои сакаат да ја превземат, треба да побараат лозинка на info@melmacedonia.com со назнака на името и нивото на кое се наоѓаат. 

 

ЛИНК ЗА ПРЕВЗЕМАЊЕ НА КНИГАТА

Мудрост и Просветлување (од Основно ниво до ниво 20)

Електронска книга

 

Методот за универзална енергија не ги учи студентите само за трансфер на спиритуална енергија за лекување на болести и помагање на себеси и на другите. Преку одговори на прашањата поставени до Мастер Данг за време на семинарите, студентите добиваат и водство на материјалниот и спиритуалниот пат со цел тие за да стекнат мудрост и просветлување. Овој материјал е наменет само за практикантите на ниво 6 или повисоко во методот за Човекова и универзална енергија.

 

Електронска книга, заштитена со лозинка. Сите кои сакаат да ја превземат, треба да побараат лозинка на info@melmacedonia.com со назнака на името и нивото на кое се наоѓаат. 

 

ЛИНК ЗА ПРЕВЗЕМАЊЕ НА КНИГАТА

 

Семинар за Ниво 5.1 (20-21 јуни, 1998)

 

Превод на семинарот за Ниво 5.1, одржан на 20-21 јуни 1998 во Ден Бош, Холандија.

 

Овој материјал е наменет само за практикантите на ниво 5.1 и повисоко во методот за Човекова и универзална енергија.

 

ЛИНК ЗА ПРЕВЗЕМАЊЕ НА КНИГАТА

Семинар за Специјална Спиритуалност (од ниво 5.2 до ниво 20)

Електронска книга

 

Превод на семинарот за специјална спиритуалност или ниво 5.2 одржан во Тајланд од 3-7 август, 1996 година, наменет за практиканти од ниво 5.2  до ниво 20. Транскрипт на македонски јазик.  

 

Електронска книга, заштитена со лозинка. Сите кои сакаат да ја превземат, треба да побараат лозинка на info@melmacedonia.com со назнака на името и нивото на кое се наоѓаат. 

 

ЛИНК ЗА ПРЕВЗЕМАЊЕ НА КНИГАТА

 

ДИСКУСИЈА ЗА СПИРИТУАЛНОСТ И ЛЕКУВАЊЕ (од Основно ниво до ниво 20)

Електронска книга

 

Оваа дискусија се случува во 1987 година, кога Мастер Данг бил поканет од група практиканти на одредена техника за медитација да им го објасни својот метод на лекување. Тој се уште не држел семинари, туку патувал на различни места со цел да им пружи лекување на оние кои изразиле желба да добијат енергетски трансфери. Луѓето на состанокот имале можност да слушнат повеќе за Универзалната енергија. Првиот семинар Мастер Данг го одржал на 20 јули, 1989г.  Овој материјал е наменет само за практикантите на ниво 5 или повисоко во методот за Човекова и универзална енергија.

 

Електронска книга, заштитена со лозинка. Сите кои сакаат да ја превземат, треба да побараат лозинка на info@melmacedonia.com со назнака на името и нивото на кое се наоѓаат. 

 

ЛИНК ЗА ПРЕВЗЕМАЊЕ НА КНИГАТА

 


 

Средбата во Бомхук,  Холандија (од ниво 6 и повисоко)

Електронска книга

 

Транскрипција на целата аудио снимка од средбата во Бомхук, Лосдрехт, Холандија, на 13 – 21 мај, 1996, помеѓу Мастер Лунг Мин Данг и група на студенти, на која тој зборуваше за многу длабоки спиритуални теми. Овој материјал е наменет само за практикантите на ниво 6 или повисоко во методот за Човекова и универзална енергија.

 

Електронска книга, заштитена со лозинка. Сите кои сакаат да ја превземат, треба да побараат лозинка на info@melmacedonia.com со назнака на името и нивото на кое се наоѓаат. 

 

ЛИНК ЗА ПРЕВЗЕМАЊЕ НА КНИГАТА

 

Семинар за Развој на Латентни Способности (од ниво 11 до ниво 20)

 

Превод на семинарот за Напредно ниво 1, нивоа 11 - 12 одржано на 4 - 8 Март, 2002 во Мелбурн, Австралија.

 

Овој материјал е наменет само за практикантите на ниво 11 повисоко во методот за Човекова и универзална енергија.

Семинар за Ниво 13++ (наменет за практиканти од ниво 13++ до ниво 20)

 

Електронска книга

 

Превод на првиот семинар за Ниво 13++ одржан во Будимпешта, Унгарија во 2004 година, наменет за практиканти од ниво  13++  до ниво 20. Групирани одговори, на македонски јазик.  

 

Електронска книга, заштитена со лозинка. Сите кои сакаат да ја превземат, треба да побараат лозинка на info@melmacedonia.com со назнака на името и нивото на кое се наоѓаат. 

 

ЛИНК ЗА ПРЕВЗЕМАЊЕ НА КНИГАТА

Специјалниот Состанок во Тиел (од ниво 7 до ниво 20)

Електронска книга

 

Превод на специјалниот состанок во ТИЕЛ, Холандија наменет за практиканти од ниво 7  до ниво 20. Транскрипт на македонски јазик од 450 страни.  

 

Електронска книга, заштитена со лозинка. Сите кои сакаат да ја превземат, треба да побараат лозинка на info@melmacedonia.com со назнака на името и нивото на кое се наоѓаат. 

 

ЛИНК ЗА ПРЕВЗЕМАЊЕ НА КНИГАТА

 
 

Семинар за Спиритуална наука 1 (Ниво 19)
Електронска книга

 

Транскрипција на целата аудио снимка од семинарот „СПИРИТУАЛНА НАУКА I - НИВО 19“ одржано на 8 -12 АВГУСТ, 2007. Овој материјал е наменет само за практикантите на ниво 19 и ниво 20 во методот за Човекова и универзална енергија.

 

Електронска книга, заштитена со лозинка. Сите кои сакаат да ја превземат, треба да побараат лозинка на info@melmacedonia.com со назнака на името и нивото на кое се наоѓаат. 

 

ЛИНК ЗА ПРЕВЗЕМАЊЕ НА КНИГАТА

Нова лекција, нова спиритуалност, нови луѓе (од ниво 16 до ниво 20)

Електронска книга

 

Оваа книга содржи новогодишни пораки од Мастер Данг до студентите за новата 2007 година. Книгата се базира на интервју со Мастер Данг при што тој дава одговори кои даваат длабок увид за тоа како човекот да се прочисти со помош на енергијата и да стане нов човек на новото време. Овој материјал е наменет само за практикантите на ниво 16 или повисоко во методот за Човекова и универзална енергија.

 

Електронска книга, заштитена со лозинка. Сите кои сакаат да ја превземат, треба да побараат лозинка на info@melmacedonia.com со назнака на името и нивото на кое се наоѓаат. 

 

ЛИНК ЗА ПРЕВЗЕМАЊЕ НА КНИГАТА

Животот и делото на Мастер Данг

Мудрости на Мастер Данг

 

Електронска презентација

 

Оваа презентација содржи резиме за животот и делото на Мастер Данг, како и извадоци од неговите семинари кои можат да ни дадат дополнителна мудрост и увид во спиритуалноста.

 

ЛИНК ЗА ПРЕВЗЕМАЊЕ НА ПРЕЗЕНТАЦИЈАТА